Sredinom veljače Društvo KONČAR – METALNE KONSTRUKCIJE (KMK) isporučuje kompleksne „Phase shifter“ jedinice za dugogodišnjeg nizozemskog kupca. Riječ je o dva međusobno spojena transformatorska kotla, od kojih svaki posjeduje standardnu, ali i ispitnu opremu. Svaka jedinica (uključujući kompletnu opremu) teži gotovo 60 tona.

Ova vrsta kotlova ubraja se u najsloženije proizvode u transformatorskoj industriji po pitanju kompleksnosti probne montaže. U običajenom slučaju riječ je o jednom objektu s jednom probnom montažom, dok su za izradu ovih objekata bile potrebne čak tri pojedinačne probne montaže, kao i jedna velika zajednička. Za međusobno spajanje ovih kotlova, potrebno je bilo izraditi četiri seta kupola koja osiguravaju povezanost jedinica. Kod izrade ovakvih proizvoda, potrebno je osigurati kvalitetan i precizan plan, koji uključuje pripremu dokumentacije, kao i tijek izrade radova.

Ova isporuka samo je još jedan dokaz da je KMK spreman proizvesti izuzetno kompleksne jedinice, bez obzira radi li se o veličini objekta ili drugim specijalnim zahtjevima.