Društvo KONČAR – Metalne konstrukcije (KMK) počelo je s isporukom setova nosača (gornji i donji nosač) za francuskog kupca tvrtku Framatome. Posebnost projekta je što su nosači sastavni dio pumpe primarnog sektora nuklearnog postrojenja Hinkley Point C u Somersetu, u Engleskoj.
Od ugovorenih devet gornjih i devet donjih nosača (devet setova), KMK je do srpnja 2020. godine uspješno isporučio dva seta. Opseg posla obuhvaća pripremu pozicija, zavarivanje, NDT ispitivanja, antikorozivnu zaštitu, strojnu obradu, tlačnu probu ponovnog NDT ispitivanja te pripremu za otpremu.
Tijekom proizvodnog procesa kupac je prisustvovao na šest inspekcija, a na većini inspekcija je bio i krajnji kupac francuska elektroprivreda EDF. Veliki broj zahtjeva predstavljao je izazov za KMK, a jedan od njih bio je vezan uz mjerenje strojno obrađenih komada. Dobivene mjere u KMK-u su dokazivali mjerenjem na stroju, laserskim mjernim uređajem i posebnom opremom kupljenom isključivo za ovaj projekt. Također je zahtijevano da nosači budu zapakirani u vakuumske vreće i nakon toga u sanduke za prekomorski prijevoz.
Ovom isporukom KMK je napravio važan iskorak u suradnji i, što je najbitnije, stekao povjerenje kupca. Do kraja 2021. godine planirana je isporuka svih osamnaest nosača.